Construcció col·lectiva d’una pèrgola als horts lúdics del Prat del Llobregat

Crear comunitat és un dels objectius principal que tenen els Horts Lúdics del Prat del Llobregat (més de 150 parcel·les). En aquesta direcció treballa l’equip tècnic de dinamització d’aquest espai que ha encarregat a Voltes la construcció col·lectiva d’un espai d’ombra en una de les zones de descans.

El projecte s’ha realitzat amb les persones voluntàries que han volgut participar durant 3 caps de setmana (no consecutius) en aquest taller gratuït adreçat a les usuàries d’aquestes instal·lacions. Així veïns i veïnes de parcel·les dels horts han treballat conjuntament per la realització d’un element a l’espai comú. Teixint relacions de confiança i coneixença mútues.

L’element ha estat dissenyat per Voltes amb disseny paramètric i consisteix en 4 arcs de feixos de canyes d’aproximadament 15cm de diàmetre i uns 8m de longitud. Després un seguit de nervis han permès de realitzar un cosit de canyís tradicional amb corda natural per a donar forma a l’acabat final.

Tota la construcció s’ha realitzat amb unes aproximadament 1000 canyes collides a la llera del canal que passa just davant dels horts, ja que el delta del Llobregat és una zona molt propensa pel creixement i expansió de la canya arundo donax.

La major part de les persones participants s’han organitzat per a realitzar una estructura de canyes similar en una altra zona de descans. Aquest fet constata l’èxit del taller i dels seus objectius principals: teixir comunitat i empoderar les persones en l’ús d’aquest material.