Taller als horts Ecobodum

Taller participatiu de construcció amb canya per a la realització d’un hivernacle als Horts d’Ecobodum a Rubí. El taller ha estat proposat per l’ Associació Ressò de Sant Muç, una associació de veïns del barri de Rubí on també en forment part un grup d’Arquitectes de l’ETSAV, juntament amb la cooperativa de producció agroecològica de Ecobodum.

La collita de canyes (arundo donax) s’ha realitzat a la pròpia finca de la cooperativa. Aquesta tasca ha estat més complexa de l’habitual degut a les riuades dels últims mesos i sobretot de la falta de manteniment de les rieres. Hi havia una acumulació de canyes seques i caigudes i enfangades i plenes de brossa (tovalloletes humides de lavabo principalment) que arrosseguen les pluges i les riuades.

Un cop collides les canyes s’han processat (netejat, i classificat segons els diàmetres) i s’han realitzat els 12 arcs necessaris formats per aproximadament 20 canyes (9cm de diàmetre total). La construcció finalment d’uns 5 metres d’ample per 7’5m de llarg i una alçada de 2’75m al punt més alt.

Finalment l’acabat ha estat un plàstic translúcid que genera l’efecte hivernacle, objecte de la construcció per a permetre la plantació dels planters d’aquesta temporada i esperem que de moltes més.

Ha estat un taller participatiu obert que ha permès que les persones amb coneixements en agricultura aportessin les modificacions necessàries al disseny per tal d’adaptar-ho a les necessitats concretes de l’ús agrícola requerit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s