Habitem el pati, habitem la ciutat

La comunitat educativa de l’escola La Maquinista tenia la necessitat de dur a terme algun tipus de transformació al pati. Vam proposar realitzar un projecte integral de transformació del pati, juntament amb l’equip de Coeducacció, una cooperativa que treballa per la transformació educativa des d’una perspectiva de gènere.

El procés complet té tres fases: la diagnosi de les voluntats i necessitats, el disseny dels nous elements que conformaran el pati, i finalment la fase de construcció d’aquests.

Es va dur a terme el procés concret de diagnosi, analitzant les necessitats de transformació per part de l’alumnat, mestres i famílies, mitjançant tallers, activitats i dinàmiques. La voluntat era no tan sols intervenir en l’espai físic del pati, sinó en les dinàmiques de relació que s’hi creaven.

Per simbolitzar el procés de reflexió del pati, es va fer un taller de construcció d’una cúpula geodèsica, que va ser l’espai de reflexió i on es feien activitats durant tot el curs. Així, la cúpula va esdevenir un símbol per als infants, ja que molts d’ells van implicar-se també en la seva construcció amb famílies i mestres. El disseny dels elements que formaran part del nou pati i la seva construcció està prevista per la tardor de 2018.

Malgrat que el projecte no ha finalitzat, ha estat reconegut per L’Ajuntament amb el premi Barcelona Innovació Educativa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s